Igår lördag

NI kanske har hört vad som hände på drottningsgatan igår?
En muslim Sprängde sig själv.

|
|

v Läs det där!

 

Chefsåklagare Tomas Lindstrand leder förundersökningen. Säpo vill inte bekräfta att mejlet som kom strax innan sprängningarna är kopplat till dåden, men uppger att det är ett av de spår som undersöks.

 

Säpo uppger också att man inte förändrar hotbildsnivån med anledning av gårdagens händelser.

 

Stockholmspolisen ska nu öka sin "närvaro och synlighet" vid köpcentra och på andra platser. Polisen vädjar också till allmänheten om tips.

 

Enligt Säpo kan samverkansrådet mot terrorism komma att kallas in under dagen. I rådet samarbetar fjorton svenska myndigheter, bland andra åklagare, rikskriminalpolisen och försvarsmakten.

 

Det var i går eftermiddag som en man sprängde sig till döds i centrala Stockholm. Strax innan exploderade en bil ett par hundra meter därifrån. Två personer som befann sig intill fick lätta skador.

 

Strax dessförinnan fick TT e-post från en man som skrev att det är "dags att slå till". Han förklarade det med att profeten Muhammed förnedras och att krig pågår mot islam.

 

Också säkerhetspolisen fick det mejl som föregick de två sprängdåden.

 

I mejlet till TT och Säpo uppmanar avsändaren sina trosfränder att "sluta fjäska och förnedra sig". Han ber samtidigt sin familj om förlåtelse för att han vilselett den om en resa som han gjort till Mellanöstern.

 

"Jag åkte aldrig till Mellanöstern för att jobba eller tjäna pengar, jag åkte dit för jihad (heligt krig)".

 

Han säger att han inte kunde berätta som det var för vare sig sin hustru eller sin barn. Han betygar familjen sin kärlek och ber hustrun att kyssa barnen från honom.

 

"Säg till dem att pappa älskar dem".

 

Han hälsar det svenska folket att konstnären Lars Vilks och dennes Muhammedteckningar, de svenska soldaterna i Afghanistan och svenskarnas tystnad är bakgrunden till hans uppmaning.

 

"Så ska era barn, döttrar, bröder och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör".

 

Han uppmanar i brevet "alla mujahedin" (muslimska kämpar för jihad) att inte glömma honom och att be för honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0